Hoppá, ezt elnéztük - Düsseldorf helyett Edinburgh-ba ment a British Airways járata

Hírek

british-airways-logo-png-british-airways-294.pngIsmét a British Airways szerepel a híreinkben: a mai, London City Airportról Düsseldorfba meghirdetett járata rossz repülési terv miatt Edinburgh-ba vitte az utasokat. Olvasni mindenképp vicces, átélni már nem feltétlenül az. A társaság végül eljuttatta az utasokat a Düsseldorfba és az esettel kapcsolatos kártérítés miatt azt ígérik, egyenként fogják megkeresni őket.

Mint utólag kiderült, a British Airways alvállalkozója által (WDL) üzemeltetett járat esetén, az eredetileg előző nap repült repülési tervet követte a személyzet. Így a gép Düsseldorf helyett Edinburgh-ba repült.

2010-07-08_a319_ba_g-euoi_eddf_01.jpgInduláskor a földi beszállító rendszer kijelzőjén minden valószínűség szerint az eredeti uticél volt kiírva, így az utasok mit sem sejtve léptek a fedélzetre, a személyzet meg ilyenkor nem kérdezgeti, hova akarnak menni az emberek. A hiba kiderülhetett volna, ha a kapitány megejti az ilyenkor szokásos üdvözlést a hangosbemondón keresztül, de ez valami miatt elmaradhatott. Az utasok az ereszkedés közbeni tájékoztatásra - miszerint hamarosan landolnak Edinburgh-ban - azt hitték, vicc. A hideg zuhany a földön ért mindenkit, amikor az utasok számára világos lett, hogy tényleg Skóciában vannak, a személyzet számára meg az, hogy egyik utas sem ide akart jönni.

Végül másfél órás várakozás után és miután a pilóták tisztázták mi történt, a gép továbbvitte az utasokat az eredeti célukra. A légitársaság közlése szerint ez a fajta tévedés meglehetősen ritka és az utasok biztonságát nem veszélyeztette, az utasokat pedig később egyenként keresik meg a kártérítéssel kapcsolatban. Az érvényes eljárásokkal és szabályokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket egy vizsgálatnak kell majd tisztáznia.

A hír a BBC oldalán.

< Előző hír          Következő hír >

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még többet megtudni, kérlek látogasd meg a Patreon oldalamat, ahol az utazások támogatásáért cserébe exkluzív tartalmakhoz is hozzáférést biztosítok. Kövesd a blog Facebook oldalát és Instagram profilját is, ha pedig van blog.hu felhasználói fiókod, a jobb felső sarokban beállíthatod követésre a blogomat, így értesítést kapsz, ha új cikk jelenik meg.