Megújult fedélzeti menü a British Airways gépein

Hírek

1.jpgMájus elejével a British Airways bemutatta az új nyári Euro Traveller (rövidtávú turista osztály) fedélzeti menüjét. Mint köztudott, egy jó ideje már a British Airways rövidtávú turista osztályán nincs ingyenes étkezés, az utasok a BA és a Marks and Spencer's koprodukciójában összeállított menüből vásárolhatnak.

Az új menüt most volt először lehetőségem áttanulmányozni és azt kell mondjam, pozitív a változás. A menüt először kézbevéve az tűnik fel, mennyivel színesebb-szagosabb a prospesktus, kifejezettem jót tett neki a frissítés. Az eddigi jellemzően fehér háttér helyett most több oldal is sötétkék hátteret kapott, mely nagyon jól illik a British Airways arculatához. A borítóról az is kiderül, hogy ez a menü nemcsak a nyári menetrendhez készült, hanem a cég fennállásának 100. évfordulójához kapcsolódó reklámsorozat része. Reméljük az év leteltével is marad a színvonal a következő füzetekben.

A menüt kinyitva számos új termékkel találkozhatnak az utasok, ezt főleg a gyakran utazók fogják értékelni. A palettát gyorsan végignézve látszik, hogy minden fronton volt változás, a szendvicsektől az üdítőkön át a sörválasztékig. Külön piros pont, hogy nemcsak a nemzetközi márkák termékeit lehet megvásárolni, hanem bekerültek kisebb, esetenként helyi cégek termékei is.

2.jpg

Az árakat végignézve nem vettem észre drasztikus változást, bár bevallom őszintén, nem tartottam fejben az előző menü árait. A hűségprogramban résztvevő utasok természetesen továbbra is fizethetnek Aviossal és ha jól számoltam, akkor az átváltási arány sem változott az előzőekhez képest.

Bár a menü váltás jó hír, az igazi az lenne, ha - távolodva a fapados modelltől és javítva a cég renoméját - az ingyenes fedélzeti kiszolgálás része lenne a jegyárnak. Ez nem olyan elképzelhetetlen, egyrészt néhány évvel ezelőtt ez még természetesnek számított, másrészt a cég London City Airportról üzemeltetett, úgynevezett City Flyer járatain a mai napig szolgálnak fel ingyen étel-italt.

< Előző hír          Következő hír >

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még többet megtudni, kérlek látogasd meg a Patreon oldalamat, ahol az utazások támogatásáért cserébe exkluzív tartalmakhoz is hozzáférést biztosítok. Kövesd a blog Facebook oldalát és Instagram profilját is, ha pedig van blog.hu felhasználói fiókod, a jobb felső sarokban beállíthatod követésre a blogomat, így értesítést kapsz, ha új cikk jelenik meg.