A belföldi repülőjáratok ismételt bevezetését tervezik!?

Új lendületet kaphat a belföldi repülés

airplane-takeoff-512.gifA Volánbusz Zrt. a személyszállítási piac fejlődésének és az utazóközönség igényeinek felmérése után úgy döntött, hogy a távolabbi városok közötti utazási idők lerövidítése és az utazási élmény javítása érdekében belföldi repülőjáratok indítását veszi fontolóra. Ezzel kapcsolatban már el is készült egy tanulmány, mely a vidéki régió repülőtereinek infrastruktúráját, a járatok teljesítéséhez szükséges gépparkot és a belföldi, úgynevezett alacsony magasságú légifolyosók foglaltságát elemzi. A tervezett járatindítás jelentős mértékű beruházást és továbbképzést igényel, így további vizsgálatok is szükségesek.

Mint Szeredi Rioletta kommunikációs igazgató a mai közleményükben kifejtette, az új járatok üzemeltetését alvállalkozók bevonása nélkül tervezik a jövőben, de ez egy teljesen új üzletág kiépítését igényli a cégen belül. Bár Magyarországon szokatlannak tűnhet ez a fajta terjeszkedés, külföldön már van ilyen vegyes cégre példa, a Flixbus is tervezi hasonló szolgáltatás beindítását Németország nagyvárosai között, komoly fejfájást okozva a Lufthansa csoport számára.

bkv-volanbusz-bus-symbol_svg.pngAzt is elmondta, a Volánbusz Zrt. külön forrással rendelkezik az újítás bevezetéséhez, nem a meglévő üzemeltetési és fenntartási keretből kell elvonni pénzt. A tervezett egy-két milliárd forintot az elkövetkező évben, folyamatosan hívják le a központi költségvetés közlekedésfejlesztési keretéből, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér támogatási összegének terhére. A repülőtér telefonos megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a forrásmegvonás miatt a repülőtér mosdóinak állapotjavulását senki ne várja ezt követően, azoknak takarítási ütemtervét kellett átstrukturálni emiatt.

A Volánbusz Zrt. a jelenlegi tervek szerint az önként jelentkező buszsofőrök és menetjegyvizsgálók átképzését, valamint a szükséges légiforgalmi engedélyek beszerzését követően az Érd-Karakószörcsök vonalon tervezi az első járat indítását, jövő április elsején.

< Előző rész          Következő rész >

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még többet megtudni, kérlek látogasd meg a Patreon oldalamat, ahol az utazások támogatásáért cserébe exkluzív tartalmakhoz is hozzáférést biztosítok. Kövesd a blog Facebook oldalát és Instagram profilját is, ha pedig van blog.hu felhasználói fiókod, a jobb felső sarokban beállíthatod követésre a blogomat, így értesítést kapsz, ha új cikk jelenik meg.