Utazó Tódi

2019.nov.02.
Írta: UtazóTódi 2 komment

Luxemburg, Luxemburg

Arról nevezetes, hogy nem nevezetes

img_4590.JPGSzámos olyan város van, ami semmiről sem nevezetes, mégis érdemes meglátogatni, mert maga a városkép vagy a hangulat ragad magával. Így van ez Luxemburggal is (az országgal és a várossal is), melyet az európai miniállamok túra keretében látogattunk meg Andorra, Monaco és a Vatikán után. Igen, párom talál ki ilyen tematikus mellékküldetéseket az utazásokkal kapcsolatban.

Tovább

Prága és Karlovy Vary

Egy különös kór kezelése

img_4372x.JPG

Van egy vissza-visszatérő nyavalya, ami néha elővesz. Na nem gyakran, körülbelül három-négy évente, de akkor elég rendesen. Befészkeli magát a fejembe, folyamatosan kínoz és nem tudom kiverni onnan. Én úgy hívom knédli kór, mert ilyenkor az van, hogy knédlit kellene enni. A gond az, hogy ez hónapokig képes ott motoszkálni és eddig mindig az volt a gyógymód, hogy elmentünk Prágába. Idén is jött a kattanás, úgyhogy időben szóltam páromnak, hogy ütemezzen be egy villámlátogatást.

Tovább

Kuala Lumpur II.

Második két nap

img_3673.JPG

A villámnyaralás előző részében bejártuk a város déli részét, félidőben pedig áttettük a székhelyünket egy másik hotelbe. Páromnak a Face Suite apartman hotelre esett a választása, mely a Petronas Tower közelében helyezkedik el, ráadásul egyike a város tetőmedencével rendelkező épületének.

Tovább

Qatar Airways Qsuite

"First in Business"

"First in Business" 

Ezzel a szlogennel indította útjára Qsuite elnevezésű business class termékét a Qatar Airways 2016-ban. A mondatot kétféleképpen lehet fordítani, mindkettő igaz a cég filozófiájára: az egyik az "első osztályú business", ami arra utal, hogy a cég lassan kivezeti az első osztályú kabint és a business class szolgáltatást emeli magasabb színvonalra, a másik értelmezés szerint "első a business classok között", ami a versenytársakat megelőző, emelt színvonalú szolgáltatásra céloz. Ezt a kabint volt alkalmam párommal magyar bloggerként elsőként kipróbálni.

Tovább

Kuala Lumpur I.

Villámnyaralás a világ túlfelén

img_2901.JPG

Mivel év közben már rengeteget utaztunk és úgy nézett ki, hogy a munkahelyen nem tudnak majd sokat nélkülözni minket, ezért csak egy rövid utazást terveztünk őszire. És mit csinál az épelméjű ember, ha csak pár napja van pihenésre? Nem utazik messzire, ugyebár. Nos, mi Kuala Lumpurba ugrottunk át négy napra, mindenki döntse el mennyire épelméjű dolog ez.

Tovább

Madrid és Frankfurt

Dupla tripla

img_1962.JPG

A nem túl normális London-Madrid-Frankfurt-London útvonallal érdekes utazási rekordot sikerült felállítani idén, amit én is csak később realizáltam. Ezzel az úttal ugyanis mindkét országba háromszor utaztam idén, ezért dupla tripla az alcím. Erre eddig nem volt példa, szerintem újra nem is lesz egyhamar. Párom, aki eggyel kevesebb utat teljesített, "csak" egy országról mondhatja ezt el.

Tovább

Egy majdnem sztrájk margójára - ügyfélkezelés BA módra

Hírek

3466274649_ff8a285cd3_z.jpg

Idén nyáron többször is sztrájk fenyegette London légiközlekedését. A heathrowi, gatwicki és stanstedi repülőterek földi kiszolgálószemélyzetének összehangolt sztrájkja mellett a British Airways pilóták is munkabeszüntetést fontolgattak. Mivel párommal mi is rendszeresen utazunk, majdnem érintettek lettünk. Nem várva utolsó pillanatig, megpróbáltunk elébe menni a problémának és elkerülni a sztrájkot. Most elmesélem, mennyire volt ebben partner a British Airways, hátha más is hasonló helyzetbe kerül. Kép forrása: flickr.com

Tovább

Berlin

Trópusi nyaralás Európa közepén

img_20190504_174709.jpg

Ha azt mondom trópusi nyaralás, akkor gondolom mindenkinek egy drága, hosszú és fárasztó repülőút jut eszébe, aminek a végén kinyújtóztathatja a lábát a homokos tengerparton a pálmafák árnyékában. Pedig ehhez nem feltétlenül kell a Távol-Keletre, vagy Európában maradva Ibizáig vagy a Kanári szigetekig utazni. Akármilyen hihetetlenül hangzik, mindez a kontinentális Európa kellős közepén is élvezhető, a léghajók örökségének és egy kis trükknek a segítségével.

Tovább

Nizza, Cannes és Monaco

Francia riviéra

img_1400.JPG

Filmfesztivál, luxus, csillogás, sztárok, pálmafák: ezek jutnak az ember eszébe, mikor a Francia Riviérára gondol. Akár egy hetet is érdemes rászánni és végigjárni a nevezetes városokat és csodás strandokat. Nekünk csupán egy hosszú hétvégényi időnk volt, ezért Cannes-t, Nizzát és Monacot zsúfoltuk bele a programba.

Tovább